En Malteser er hengiven, venlig, opmærksom og social. Hundene er nært knyttet til deres ejere, og elsker at være midtpunktet i familien. Man bør derfor sikre sig, at man kan tilbyde sin Malteser tilstrækkelig selskab og kontakt i dagligdagen.

Der er tale om livlige, aktive små selskabshunde, som er lærenemme og intelligente. Maltesere vil også gerne lege og løbe, og er både robuste og sejlivede hunde på trods af deres lille størrelse. Racen kommer godt ud af det med både store og små børn, som behandler hunden ordentligt. Omgang med andre hunde og mindre husdyr volder også meget sjældent problemer.

Malteserens kontaksøgende temperament, gør racen nem at træne. De fleste Maltesere er vilde med at lære cirkuskunstner og tricks, og hundene kan sagtens lære mere avancerede øvelser.

Hundens størrelse: Malteser har en højde på 20 - 25 cm og en vægt på 3 - 4 kg

Farve : hvid

Type : Malteser er en selskabshund 

 

Blackie elsker at danse

Oprindelseslandet er fastsat til Italien, men kan ifølge forskningen også være en af de omliggende øer f.eks. Melitta. Malteserens standard er  hundens store egenskab. Den kan rekvireres på Dansk Kennel Klub.

Som hvalp er Malteseren en lille hvid uldtot at se på, den kan næsten ligne en lille Isbjørneunge, med sorte øjne og næse. Dog fødes de med en lyserød næse og læber, som i de første dage bliver sorte. Som voksen er Malteseren en elegant og fantastik hund med et livligt og sundt temperament, trofast og kærlig, knydter sig meget til sin ejer. Pelsen kan klippes kort, hvis man ønsker at holde den i et bamseklip, eller holdes i lang pels, Man bør opdrage sine børn til at behandle dyr ordentligt,og holde øje med børn og hvalp. Malteseren skal være velbygget med lige ryg, for- og bagben, og skal samtidig med det elegante, udtrykke sundhed og velvære.

Malteserens pels er lidt specielt og meget elegant og kræver en hel del pleje. Pelsen er som silke. Når pelsen er helt udvokset, er den lang og hænger glat ned til hver side, adskilt af en skilning gående fra det bageste af hovedet ned til haleroden. Øre og halehår skal også være meget lang og blænde ind med det øvrige. Hovedet er også  pelsrigt, med en lang top, og kind og skæg er også langt. Der må ikke findes underpels. Som familiehund kan pelsen, som skrevet før, klippes ned til en længde man synes der er passende, og som udstillingshund skal pelsen passes daglig med børste og kam, og gerne rulles ind i silkepapir, så den ikke slides. Dette er et meget stort arbejde, men er man bidt af udstillinger er dette en selvfølge, der er en del af udstillingen.

At have Malteser er altid en vidunderlig fornøjelse, og det kan varmt anbefales at tage på udstilling og få den bedømt af  dommere. Som ofte sker det, at man helt bidt af udstillingslivet, og en ting er sikket, Malteseren vil  elsker det.


Kommentarer

27.12.2020 15:15

Katherina

Hej. Hvornår planlægger i hvalpe igen? vh Katherina